Termeni si conditii de utilizare

Aceasta versiune a fost publicata la data de 20.11.2019, pe pagina: http://www.mikaplanettoys.ro.

Pentru utilizarea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a acestui document. Anumite acțiuni, secțiuni din site-ul nostru pot face obiectul unor condiții suplimentare.

INTRODUCERE

Acest website este administrat și întreținut de SC MIKA PLANET TOYS SRL, denumit în continuare Mika Planet Toys, CUI: RO40620680, J13/737/2019, Adresa: Str. Dezrobirii, Nr.147A, Constanța.

Mikaplanettoys.ro (denumit în continuare site) este un website de comerț electronic pentru vânzarea produselor prezentate.

DREPTURI DE AUTOR

Întregul conținut al site-ului Mikaplanettoys.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică, scripturi, programe și alte opere originale - este proprietatea SC MIKA PLANET TOYS SRL și a furnizorilor săi și este apărat de Legea drepturilor de autor. Folosirea fără acordul Mikaplanettoys.ro a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

Mika Planet Toys  oferă utilizatorului un acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor site-ului, fără acordul scris al proprietarului acestuia. 

LEGĂTURI

Mika Planet Toys  nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe acest site (legături de natură comercială sau publicitară). Răspunderea pentru aceste site-uri o poarta în întregime proprietarii acestora.

MĂRCI

Mika Planet Toys oferă publicului, prin intermediul site-ului sau accesul la informații despre produse realizate în mod direct sau de alți furnizori din domeniu. Aceștia pot avea drepturi de marca asupra denumirii produselor și/sau a serviciilor puse la dispoziție pe care sunteți obligat să nu le încălcați. De asemenea, aceștia sunt responsabili cu privire la imaginile sau  detaliile tehnice ale produselor și/sau serviciilor furnizate. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea marcilor și despre orice alte nelămuriri despre o anume marcă sau un anume produs, clientul se poate adresa reprezentantului mărcii respective sau importatorului din România.

COMENTARII, COMUNICĂRI ȘI ALTE DATE/INFORMATII 

Cei care accesează/vizitează site-ul pot face comentarii și orice alte comunicări; pot să trimită e-cards; să transmită sugestii, idei, intrebări sau alte informații, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimator, nu aduce atingere vieții private a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, texte vizând diverse campanii de promovare, scrisori în lanț, mail-uri în masă sau orice altă formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare. 

Mika Planet Toys își rezervă dreptul de a șterge orice astfel de conținuturi identificate pe site. Mika Planet Toys  nu va purta responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari. 
În cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul conferă Mika Planet Toys și afiliaților/asociaților acesteia dreptul de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloc. Se garantează, de asemenea, Mika Planet Toys  și afiliaților/asociaților săi sau celor cărora le retransmite dreptul de licență dreptul de a utiliza numele pe care îl asociați cu un astfel de continut. Utilizatorul garantează ca are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. Mika Planet Toys  nu își asumă nici o responsabilitate pentru conținutul mesajelor/comunicarilor afisate/transmise de un utilizator prin intermediul site-ului.

SECURITATEA INFORMAȚIILOR

Acest site foloseste măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru și depunde toate diligențele în acest sens. Cu toate acestea Mika Planet Toys nu poate să își asume responsabilitatea pentru pierderile de informații cauzate de erori ale softului cu care este conceput și gazduit site-ul. De asemenea nu răspundem pentru erorile în securitatea serverului care găzduiește site-ul.

CONTUL TĂU

Inregistrarea pe site este gratuită. Accesul dvs. la anumite servicii și informații din cadrul siteului este permisă doar utilizatorilor înregistrati, accesul fiind protejat de o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui această parolă. Mika Planet Toys nu va cere niciodată parola conturilor dvs în mesaje prin poșta electronică sau telefon. Vă sfătuim să nu dezvăluiți această parolă persoanelor care vă cer acest lucru.

În ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația personală, Mika Planet Toys
  nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dvs. către noi, către și de la serviciile noastre online. Vă avertizăm așadar că orice informație trimisă către noi se va face pe propriu dvs. risc.

Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ului reprezintă infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic și va fi sanctionată conform legislației române in vigoare.

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII

Conținutul site-ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) a fost alcătuit în strânsă colaborare cu furnizorii produselor prezentate. Din acest motiv, Mika Planet Toys  nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul nostru, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de către furnizorii fiecărei mărci. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele efectiv livrate pot diferi de imagini în orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.). 

Mika Planet Toys nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Din acest motiv, Mika Planet Toys isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu mai exista in oferta curenta a magazinului client. Clientul va primi inapoi banii pentru respectiva comanda. Orice reclamatie privind calitatea produselor, livrare sau plata va fi adusa la cunostinta Mika Planet Toys  in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa magazinului client, spre solutionare. In cazul in care produsele nu se pot livra sau sufera defectiuni pe parcursul livrarii, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor incasate deja de compania Mika Planet Toys, dar nu si alte despagubiri. Mika Planet Toys condamna incercarile de frauda si acorda tot sprijinul necesar recuperarii eventualelor pierderi.

Valoarea maxima a obligatiilor Mika Planet Toys  fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Mika Planet Toys de la acest client pentru bunurile a caror nelivrare ori livrare necorespunzatoare este reclamata.

Mika Planet Toys nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta vinovata pentru pagubele aparute prin folosirea in orice fel a produselor achizitionate prin intermediul acestui site.
Mika Planet Toys nu ofera nici o garantie, nici in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. 

RETURNAREA PRODUSELOR COMANDATE

Conform OG 34/2014

Dreptul de retragere 

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, în termen de 14 zile.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese. 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi la Mika Planet Toys, Str. Dezrobirii, Nr.147A, Constanta, Telefon: 0770 212278, email: vanzari@mikaplanettoys.ro, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. 

În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie. De asemenea, puteţi completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru http://mikaplanettoys.ro formularul standard de retragere sau orice altă declaraţie neechivocă. Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecinţele retragerii 

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, cu excepţia taxei de livrare (cheltuielile de transport fiind suportate de catre dvs.) si a costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Costurile de transport aferente returului se vor scadea din valoarea sumei de returnat.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă,  fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.

 

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract. 

- Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]: 

- Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*) 

- Comandate la data (*)/primite la data (*) (*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz. 

- Numele consumatorului (consumatorilor) 

- Adresa, telefon, email consumatorului (consumatorilor)

- Contul bancar si banca consumatorului (consumatorilor)

- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie) 

- Data

GRESELI DE TIPARIRE 

Mika Planet Toys si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, compania noastra isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

GARANȚIA PRODUSELOR

Produsele cumpărate prin intermediul acestui site beneficiază de garanția obișnuită a fiecărei mărci în parte. Astfel, fiecare produs va fi însoțit de certificatul de garanție al producătorului (dacă este cazul).

TAXE SUPLIMENTARE

Prețul final plătit de client este format din prețul produsului și cheltuielile de expediție. Mika Planet Toys nu percepe nicio taxă suplimentară clientului la cumpărarea produsului. Pentru orice taxă percepută în plus vă puteți adresa imediat la adresa de email: vanzari@mikaplanettoys.ro.

FORȚĂ MAJORA

Mika Planet Toys și parternerii sau utilizatorii săi nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întarziere sau eroare în conținutul furnizat pe site-ul nostru, rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința Mika Planet Toys. Această exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de funcționare al echipamentului tehnic de la Mika Planet Toys, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor telefonice sau de virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele Mika Planet Toys, erorile de operare, greva etc.

DISPUTE ȘI CONFLICTE

Orice conflict apărut între Mika Planet Toys  și clienți se încearcă a fi rezolvat pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu, iar soluționarea conflictelor este de compentența instanțelor românești de la sediul Mika Planet Toys.

CONDITII LEGALE

Site-ul funcționează conform prevederilor legale ale Statului Român.

DISPOZIȚII FINALE

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalida, indiferent de cauza, această clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea și lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.