RETURNAREA PRODUSELOR COMANDATE

Ne dorim ca fiecare client sa fie pe deplin multumit de produsele achizitionate prin magazinul nostru online http://mikaplanettoys.ro.

Conform OG 34/2014

Dreptul de anulare a comenzii

In cazul efectuarii unei comenzi prin magazinul online  http://mikaplanettoys.ro,  aveti posibilitatea de a anula comanda respectiva in orice moment inainte ca produsele sa fie efectiv livrate catre dvs., printr-o solicitare scrisa la adresa de email vanzari@mikaplanettoys.ro, dar nu mai tarziu de 12 ore de la plasarea comenzii.

Dreptul de retragere 

In cazul in care nu sunteti multumit de calitatea produselor cumparate sau v-ati razgandit, comanda livrata a fost incompleta sau contine produse deteriorate, aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, în termen de 14 zile calendaristice.

Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intraţi dumneavoastră sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese. 

Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele manufacturate si cele din materiale naturale precum lemnul masiv, furnir, nu au cum sa fie fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuantelor de culoare pe diferite suprafete si a particularitatilor aparente pe material. Cumparatorul este de acord cu faptul ca produsele din lemn masiv pot prezenta mici crapaturi sau noduri in functie de natura lemnului sau ca pot aparea in timp mici crapaturi in functie de conditiile in care sunt pastrate produsele – la temperaturi situate in afara intervalului 18-30 de grade Celsius si umiditate ridicata. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

Cumparatorul are obligatia sa desfaca si sa verifice din punct de vedere cantitativ si calitativ coletele, orice reclamatie ulterioara a clientului nefiind luata in considerare (toate costurile de returnare a produselor vor fi suportate de catre dumneavoastra, costurile aferente returului se vor scadea din valoarea sumei de returnat). In situatia in care produsul a fost evident deteriorat din cauza neglijentei personalului de la curierat si dvs. ati acceptat coletul si ati semnat primirea acestuia, nu este obligatia noastra sa acceptam returnarea produsului. Toate produsele noastre sunt livrate cu optiunea de „deschiderea coletului la livrare”exact pentru a evita acest tip de probleme. Totusi, in cazul aparitiei unei astfel de situatii, noi va recomandam sa refuzati receptia lor sau daca le acceptati va rugam sa intocmiti un proces verbal cu agentul de la firma de curierat in care sa mentionati toate aspectele legate de deteriorarea produsului primit. 

Pentru a vă exercita dreptul de retragere/anulare trebuie să ne informaţi la Mika Planet Toys, Str. Dezrobirii, Nr.147A, Constanta, Telefon: 0770 212278, email: vanzari@mikaplanettoys.ro, cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract / anulare, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. 

În acest scop, puteţi folosi modelul de retragere alăturat; folosirea lui nu este însă obligatorie. De asemenea, puteţi completa şi transmite electronic de pe site-ul nostru http://mikaplanettoys.ro formularul standard de retragere sau orice altă declaraţie neechivocă. Dacă folosiţi această opţiune, vă vom transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Formularele completate dupa aceasta perioada nu sunt valabile.

Consecinţele retragerii 

Dacă vă retrageţi, vom rambursa in intregime contravaloarea produselor pe care am primit-o de la dumneavoastră, cu exceptia taxei de livrare (cheltuielile de transport fiind suportate de catre dvs.) si a costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Costurile de transport aferente returului se vor scadea din valoarea sumei de returnat.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. SC MIKA PLANET TOYS SRL va rambursa contravaloarea produselor returnate in termen de 14 zile calendaristice numai dupa primirea inapoi a produselor si dupa analizarea acestora.

Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă,  fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. Atasati la colet formularul de retur completat si semnat pentru ca SC MIKA PLANET TOYS SRL sa poata procesa cat mai eficient returul. Sunteţi responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor. Daca produsul returnat este deteriorat, are pete, este murdar sau rupt si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul. Este necesar sa returnati produsele cu toate partile componente si toate articolele sau accesoriile aferente, in stare vandabila si cu ambalajul lor original, daca este posibil. La receptia produsului returnat se intocmeste un proces verbal de constatare si se fac fotografii pentru a putea face dovada diminuarii valorii produselor (daca este cazul).

Conform art.16 alin.c din OG 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele confectionate la comanda dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar si produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente, atat pentru persoane fizice cat si juridice. In cazul in care doriti anularea unei comenzi personalizate, aceasta poate fi facuta in maxim 12 ore de la plasarea comenzii. Daca anularea comenzii se face mai tarziu de 12 ore de la plasarea comenzii, suma platita pentru plasarea comenzii se constituie in despagubire relativ la pierderile suferite de SC Mika Planet Toys SRL prin procesarea comenzii. Clientul este de acord sa renunte de bunavoie la orice pretentie de returnare a sumei platite, avansul reprezentand 30-50% din valoarea totala.

De asemenea, SC MIKA PLANET TOYS SRL isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Nu suntem obligati sa primim retur de produse comandate de catre persoanele juridice sau entitati.

Retururile expediate cu plata la destinatar nu vor fi acceptate.

In cazul in care returnati produsele deoarece au defecte sau exista orice alte erori de vanzare/livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de catre noi, produsele vor fi returnate prin compania de curierat indicata de catre noi.

 

 

Model de formular de retragere

Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract. 

- Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]: 

- Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*) 

- Comandate la data (*)/primite la data (*) (*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz. 

- Numele consumatorului (consumatorilor) 

- Adresa, telefon, email consumatorului (consumatorilor)

- Contul bancar si banca consumatorului (consumatorilor)

- Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie) 

- Data

 

Impreuna cu Termenii si Conditiile de vanzare din care face parte, reprezinta clauzele contractului incheiat intre dvs. si SC MIKA PLANET TOYS SRL, clauze pe care le acceptati in momentul in care achizitionati produse prin intermediul http://mikaplanettoys.roPotrivit art 2 OUG 34/2014 prin contract la distanta se intelege orice contract incheiat intre un profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana  a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

 

Prezenta Politica de retur se aplica tuturor produselor achizitionate prin intermediul magazinului online  http://mikaplanettoys.roatat de catre persoane fizice cat si persoane juridice sau entitati.